Gyakran ismétlődő kérdések

Használattal kapcsolatos tanácsadás, szerviz: 

kapcsolat@milianbaby.hu

+36-30-793-3747

Vásárlás, garancia

Nem. A 2 év cseregarancia és a további +3 év gyártói garancia automatikusan érvényes a vásárlás napjától számítva. Fontos, hogy amennyiben 2 évnél idősebb légzésfigyelőt szeretne bevizsgáltatni vagy szervizeltetni, mindenképp velünk vegye fel kapcsolatot az alábbi elérhetőségeink egyikén: 

kapcsolat@milianbaby.hu 

+36-30-793-3747

A garanciás szerviz feltétele a vásárláskor kiállított blokk/számla megléte, vagy a megfelelően kitöltött jótállási jegy. Előfordulhat azonban, hogy az évek alatt ezek a papírok elvesznek. Ilyen esetben vegye fel a kapcsolatot vevőszolgálatunkkal. 

Beüzemelés

A vezérlőegység hátulján található négy félkör alakú bemélyedés célja, hogy azon keresztül könnyedén kipattintható legyen a központi egység fedele. Az elemtartó a fedél eltávolítása után láthatóvá válik.  

A Milian légzésfigyelő nem használható újratölthető elemmel. A biztonságos üzemeltetéshez tartós, jó minőségű alkáli AA ceruzaelem szükséges. Javasolt elkerülni az olcsóbb, bizonytalan eredetű, valamint a szén-cink elemek használatát!

Az angol „Level 3” rövidítése. Ez egy előre beállított küszöbérték szint, amit a baba mozgásának el kell érnie. Amennyiben 15 másodpercig folyamatosan a küszöbérték alatt van a baba mozgása, a készülék először három rövid hangjelzéssel, majd folyamatos riasztással jelez. Amennyiben a három rövid hangjelzés ideje alatt a baba mozgása újból eléri és meghaladja a beállított küszöbértéket, a készülék leállítja a riasztást, és hang nélkül folytatja tovább a figyelést. A folyamatos riasztás kikapcsolásához már szülői beavatkozás szükséges, dupla gombnyomással a készülék kikapcsolható.

Igen. Minden, bababoltban megvásárolható, kiságyhoz való matrac alá el lehet helyezni az érzékelőlapokat. Oldaltfektetésnél, valamint amíg a baba súlya el nem éri a 3500 grammot javasoljuk, hogy egy érzékelőlapot használjon a matracon, a baba fekvésével megegyező irányban. Takarja le az érzékelőlapot egy puha, kényelmes takaróval és rejtse el biztonságosan a vezetéket a baba elől.

Az érzékelőlapot a fehér fóliája védi az a portól, nedvességtől. Eltávolítása esetén nem garantálható a megbízható működés. Amennyiben már elvágta vagy eltávolította a fóliát, lépjen kapcsolatba szervizünkkel

Használat

A leggyakoribb okok:

– A baba távol került az érzékelőlaptól (pl a kiságy alsó vagy felső részéhez mászott). Ilyenkor ajánlott kiságy méretétől függően egy, vagy két további érzékelőlap használata.

A baba még nem érte el a 3500 grammot. Ilyenkor használja az érzékelőlapot a matracon, a baba fekvésével megegyező irányban. Takarja le az érzékelőlapot egy puha, kényelmes takaróval, rejtse el biztonságosan a vezetéket a baba elől. Amint a baba elérte a 3500 grammot, az érzékelőlap már használható az ágyrácsra helyezve a matrac alatt, az ágyráccsal megegyező irányban. Ilyenkor javasolt 2 vagy 3 érzékelőlap használata, hogy az egész kiságyat biztonságosan tudja figyelni a légzésfigyelő. 

Oldaltfektetés esetén minden esetben, súlytól függetlenül a matracon használják az érzékelőlapot, az előző pontban leírtak szerint. 

A Milian Pro légzésfigyelő át lett állítva ikerbabás módra (bekapcsoláskor kiírja: TWINS). Ikerbabás módban egy érzékelőlap használata esetén a készülék keresni fogja a második kiságyhoz tartozó érzékelőlapot, emiatt minden esetben riasztani fog nemsokkal bekapcsolás után. 

Ikerbabás mód kikapcsolása: 

1. Kapcsolja be a légzésfigyelőt.

2. Miután a készülék üzemkész állapotba lépett, nyomja meg a bekapcsoló gombot és tartsa nyomva, amíg egy fel-le mozgó vízszintes vonal meg nem jelenik. Ekkor elengedheti a nyomógombot. 

3. A készülék „SET” kiírással belép a menübe, majd megjelenik egy „D” betű (Display). 

4. Rövid gombnyomásokkal lépjen egészen a „T” betűig (Twins), majd egy hosszabb gombnyomást követően a készülék automatikusan átáll egybabás módra, és kiírja: TWINS OFF. 

5. Miután a menü visszaállt „T”-re, rövid gombnyomásokkal lépjen az „E” betűre (Exit). Hosszú gombnyomást követően a készülék újraindul és egybabás módban használható.

Amennyiben a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba szervizünkkelKészséggel válaszolunk minden felmerülő kérdésére. Garanciás vagy garancián kívüli szervizigény esetén pedig Önnek a legjobb és leggyorsabb megoldásokat ajánljuk.

A Milian légzésfigyelő rendkívül érzékeny készülék, a legapróbb mozgások is hatással lehetnek rá. A leggyakoribb okok az alábbiak lehetnek: 

– A baba kivétele után bizonyos matracok visszaállhatnak eredeti formájukra, ami rövid ideig még a matrac enyhe mozgásával járhat. Amíg a baba a kiságyban fekszik, természetesen ez a jelenség nem áll fenn, így ilyenkor nincs hatással a légzésfigyelő megbízható működésére.  

– Kombi kiságy pelenkázóján történő pelenkacsere

– Szülői ággyal összeérő babaágy, babaöböl

– Lépésre enyhén süllyedő parketta

– Kiságyforgó játék

– Klíma, ventillátor

– Forgalmas úthoz közeli szoba

Amennyiben meggyőződött róla, hogy a kiságyat és környezetét mentesítette minden zavaró tényezőtől, de a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba szervizünkkelKészséggel válaszolunk minden felmerülő kérdésére. Garanciás vagy garancián kívüli szervizigény esetén pedig Önnek a legjobb és leggyorsabb megoldásokat ajánljuk.

Cseréljen elemet. A biztonságos üzemeltetéshez tartós, jó minőségű alkáli AA ceruzaelem szükséges. Újratölthető elemet használni tilos, valamint javasolt elkerülni az olcsóbb, bizonytalan eredetű és a szén-cink elemek használatát!

Cseréljen elemet. A biztonságos üzemeltetéshez tartós, jó minőségű alkáli AA ceruzaelem szükséges. Újratölthető elemet használni tilos, valamint javasolt elkerülni az olcsóbb, bizonytalan eredetű és a szén-cink elemek használatát!

Nem. Ikerbabák biztonságos megfigyeléséhez mindenképp szükséges a két külön kiságy. A kiságyak között legalább fél-egy méter távolság legyen, és ne érintkezzenek a szülői ággyal. Ikerbabák megfigyelésére csak a „Milian Pro” és „Milian Pro Bluetooth” légzésfigyelő alkalmas, a használati útmutató leírása alapján bekapcsolt ikerbabás üzemmódban.